Recepty > polévky > játrové nočky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na přípravu játrových nočků bude potřeba: 100 g hovězích jater, 20 g morku, 40 g sádla, 2 žemle, 1 vejce, sůl, trochu majoránky a mletého pepře, 30 g strouhanky, 20 g cibule, 1 stroužek česneku, petrželka, 125 ml mléka
Recept na přípravu:
Hovězí játra utřete nožem a umelte na strojku nebo prolisujte sítem. Na rozpáleném sádle osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a petrželku, přendejte do misky a nechte vychladnout. Vychladnutou osmaženou cibuli utřete s vejcem, přidejte prolisovaná játra, sůl, utřený česnek, majoránku, mletý pepř, morek a v mléce namočené a vymačkané žemle. Směs důkladně promíchejte, přimíchejte strouhanku a nechte asi 30 minut přikryté odpočinout. Ze směsi lžičkou vytvářejte malé nočky, které vkládejte do vařící osolené vody, nechte asi 5 minut povařit, po této době vaření vyjměte a vložte do polévky.
Další recepty:
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které tvarujeme rukou.
Polévkové kapání připravíme ze středně tuhého těsta.
Drůbeží játrová paštika připravená v nádobkách.
Bramborový svítek na talíři přelijeme.
Jemná cibulačka chutná ozdobená pažitkou.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky chutná s bílým pečivem.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Krupicové nočky ozdobíme máslem a ovocem.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Jahodový piškotový dort zdobíme šlehačkou a jahodami.
Vaječný svítek můžeme dochutit drobně pokrájenou šunkou.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Piškotový svítek
Játrové nočky mají své chuťové kouzlo.