Recepty > polévky > játrové knedlíčky z kuřecích jater
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g kuřecích jater, 1 vejce, oříšek másla, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, majoránka, strouhanka podle potřeby
Recept na přípravu:
Do mixéru vklepneme vejce, přidáme na kousky nakrájená kuřecí játra a máslo. Rozmixujeme na hladkou hmotu a nalijeme do misky. Osolíme, okořeníme, přidáme rozmačkaný česnek a tolik strouhanky, aby vzniklo těstíčko vhodné konzistence. Počítáme s tím, že po chvíli stání trochu zhoustne, jak strouhanka nasákne tekutinu.
Pokud si připravíme těsto hustější, můžeme vymodelovat kuličky, které vhodíme do hotové vařící polévky a chvíli povaříme.
Další recepty:
Jarní minestrone zakápnutá kapkou olivového oleje.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Polévka z droždí do které přidáme vajíčko a mícháme.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Pyré ze sladkých brambor podáváme teplé.
Játrová omáčka z kuřecích jater kterou vaříme, až se játra začnou trochu rozpadat.
Jarní bramborová polévka s lučinou a bylinkami.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Cuketa na kari do které přidáme kokosové mléko.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Houbové knedlíčky do polévky ze strouhanky a bílkového sněhu.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Knedlíčky z droždí
Ochutnejte recept játrové knedlíčky z kuřecích jater.