Recepty > polévky > jarní minestrone
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 mrkev, 1 řapíkatý celer, 1 cibule, 200 g bílých fazolí, 2 brambory, zelenina podle chuti (cuketa, rajčata, brokolice, kapusta...), 100 ml extra panenského olivového oleje, parmezán na posypání, špetka soli, špetka pepře
Recept na přípravu:
Fazole namočíme přes noc do vody. Vodu vyměníme a fazole vaříme asi dvacet minut. Pokračujeme tím, že v hrnci na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli i další zeleninu podle libosti (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu). Rajčata spaříme a oloupeme, odstraníme zrnka a měkkou část a zbylé části přidáme do polévky. Nakonec přidáme fazole a vše zalijeme vlažnou vodou. Vaříme 15-20 minut, poté odebereme čtvrtinu zeleniny a propasírujeme ji. Smícháme, osolíme a servírujeme se strouhaným parmezánem a kapkou olivového oleje.
Další recepty:
Pyré ze sladkých brambor podáváme teplé.
Toskánská Minestrone s bazalkou.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Cuketa na kari do které přidáme kokosové mléko.
Salát z červené řepy smícháme se zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Kaše z červené čočky pro děti s mlékem.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Zimní zeleninová polévka kterou plníme do krabiček a zmrazíme.
Italská rajčatová omáčka z konzervovaných rajčat.
Jarní bramborová polévka s lučinou a bylinkami.
Letní minestrone
Ochutnejte recept jarní minestrone.