Recepty > polévky > jarní bylinková zeleninová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 hrsti čerstvých bylinek (špičky mladých kopřiv, mladé jahodové a fialkové lístky, mladé lístky pampelišky, špenátu, bazalky), 1 lžíce sekané petrželky nebo pažitky, 40g másla, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 1 a 1/4 litru drůbežího vývaru, 1/8 sladké smetany, 2 žloutky, muškátový květ
Recept na přípravu:
Bylinky operte ve studené vodě, vložte je do vývaru a krátce povařte. Mezitím si z másla a mouky připravte světlou jíšku. Povařené bylinky slijte a ponechte asi v 1/4 l vývaru. Jíšku vmíchejte do zbylého vývaru, rozšlehejte a povařte 10 minut. Bylinky rozmixujte s částí vývaru a přilijte je do polévky. Vařte dalších 10 minut. Polévku osolte, dochuťte muškátovým květem a zjemněte smetanou, ve které jste rozmíchali žloutky. Pak už nevařte, jen jemně přihřívejte, aby se žloutky nesrazily. Před podáváním dozdobte čerstvou petrželkou. Můžete přidat i na másle osmažené kostičky pečiva.
Další recepty:
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Hrášková polévka se smetanou kterou posypeme opečenými kostičkami rohlíku.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Bylinková majonéza dochucená.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Dýňová polévka se zázvorem na její povrch nasypeme slané sušenky.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Italská zeleninová polévka minestrone
Jarní bylinková zeleninová polévka má své chuťové kouzlo.