Recepty

Recepty > polévky > jarní bylinková polévka

Jarní bylinková polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

lžíce másla, lžíce hladké mouky, mrkve, 3 brambory, kostka Zlatý zeleninový bujon, 3 stroužky česneku, šálek jarních bylinek, cibulka, lžíce petrželky a pažitky, špetka kmínu, lžička soli, špetka Harmonie Chuti s bylinkami

Recept na přípravu:

Nasekáme dobře omyté jarní bylinky ze zahrádky - lístky kopřivy, popenec, květy sedmikrásek a přidáme najemno nakrájenou mladou cibulku. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme nasekané bylinky, jemně opečeme, zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Přidáme nakrájené brambory, mrkev, trošku kmínu, sůl a kostku Maggi Zlatého zeleninového bujónu. Povaříme, až jsou brambory měkké, vklepneme vajíčko, přidáme stroužek rozetřeného česneku a necháme přejít varem. Do hotové polévky ještě přidáme nasakanou petrželku a pažitku. Dochutíme Harmonií chuti s bylinkami. Před podáváním přidáme do každého talíře trošku másla a čtvrtku uvařeného vajíčka.

Další recepty:
Cuketová omáčka na špagety.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Zimní minestrone podáváme s pečivem.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Rybí karbanátky z tresky.
Fazolová čorba kterou okyselíme citronovou šťávou.
Srbská čorba ze zeleniny, masa a brambor.
Rybí polévka s houbami podáváme ji s opečeným pečivem.
Bylinková majonéza ze šalotky, žloutků a oleje.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Španělská česnečka ke které přidáme osmažené kostičky bagety.
Polévka ze zvěřiny na kterou použijeme odřezky a kosti.
Játrová knedlíčková polévka

Recepty
Motto

Jarní bylinková polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.