Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > jahodový řez

Jahodový řez

Suroviny potřebné pro přípravu:

6 žloutků, 6 lžic cukru, 4 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce kakaa, špetka prášku do pečiva, sníh z bílků
Krém: 200 g másla a 4 lžíce moučkového cukru, studený pudink (šťáva z 1 plechovky jahod, 1 sáček jahodového prášku a uvaříme), rozmačkané jahody, strouhanoá čokoláda, sekané ořechy nebo arašídy

Recept na přípravu:

6 žloutků, 6 lžic cukru utřeme a přidáme 4 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce kakaa, špetka prášku do pečiva, sníh z bílků. Rozprostřeme, potřeme krémem. Krém: 200 g másla a 4 lžíce moučkového cukru, studený pudink (šťáva z 1 plechovky jahod, 1 sáček jahod. prášku a uvaříme) a rozmačkané jahody. Posypeme strouhanou čokoládou, sekanými ořechy či arašídy.

Další recepty:
Cuketová buchta se skořicí pečená dozlatova.
Kokosová roláda s marmeládou kterou nakrájíme.
Linecký koláč s jablky pečeme v předehřáté troubě.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Linecké cukroví slepujeme marmeládou.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Kynutý koláč s tvarohem a švestkami sypeme drobenkou.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Banánová buchta zdobená kolečky banánu.
Šlehačková bábovka pečená v předehřáté troubě.
Linecký koláč s tvarohem mřížkový.
Recept na linecký koláč

Recepty
Motto

Jahodový řez vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.