Recepty > moučníky a dezerty > jahodový piškotový dort
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 vejce (žloutky + sníh), 4 vrchovaté lžíce cukru, 4 rovné lžíce hrubé mouky, 2 lžičky rozpuštěného másla
1 kg jahod, cukr, 250ml šlehačky
Recept na přípravu:
Do sněhu z bílků po částech zašleháme cukr, přidáme žloutky, po částech lehce vmícháváme mouku a nakapeme máslo. Těsto vlijeme do vymazané formy a upečeme v předehřáté troubě na 180°C. Vychladlý korpus v polovině rozřízneme, Naplníme rozmačkanými jahodami s cukrem, povrch dortu zdobíme šlehačkou a jahodami.
Další recepty:
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ledová káva se zmrzlinou dozdobená šlehačkou a grankem.
Dort sacher s jablky zdobíme šlehačkou.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Banánový dort s karamelem ze salka.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Rychlý jahodový dortík ke kávě s krémem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Recept na dort Sacher
Jahodový piškotový dort vykouzlí v ústech lahodnou chuť.