Recepty > moučníky a dezerty > jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Suroviny potřebné pro přípravu:
12 čerstvých jahod
2 kostky měkkého tvarohu (500g)
hrneček (200 ml) polohrubé mouky
mouka na vysypání
1 vejce
1 kostka tvarohu na strouhání
2 lžíce másla
skořicový cukr
šlehačka na zdobení
sůl
Recept na přípravu:
Z měkkého tvarohu, celého vejce a polohrubé mouky vypracujeme těsto, které trochu osolíme. Podsypeme a vyválíme šišku, kterou nakrájíme na 12 stejných dílů. Jednotlivé díly rozválíme, dáme doprostřed jahodu a v dlaních zakulatíme. Mezitím si dáme vařit vodu, kterou trochu osolíme. Do vařící vody vložíme knedlíky a vaříme na mírném ohni 8 minut. Poté vyndáme a rozkrojíme. Posypeme skořicovým cukrem a nastrouhaným tvrdým tvarohem. Polijeme rozpuštěným máslem a dozdobíme šlehačkou.
Další recepty:
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Oříšková roláda ochucená javorovým sirupem a kakaem.
Ořechová bábovka se žloutky.
Jahodové knedlíky posypeme strouhaným tvarohem.
Jahodové knedlíky z hladké mouky podáváme se smetanou a cukrem.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Buchta s tvarohem a ovocem kterou pečeme 30-40 minut.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme do zlatova.
Borůvkový dort s jogurtem vychladíme v ledničce.
Jahodová polévka
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.