Recepty > moučníky a dezerty > jahodové knedlíky z hladké mouky
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g jahod, 300 g tvarohu, 6 lžic hladké mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 1/4 lžičky prášku do pečiva, sůl
Recept na přípravu:
Jahody omyjeme a odtrhneme stopičky. Celé vejce rozšleháme společně se žloutkem. Mouku promícháme s práškem do pečiva a malou špetkou soli. Tvaroh pečlivě rozetřeme, přidáme do něho mouku a rozšlehané vejce a vypracujeme těsto. Z hotového těsta odkrajujeme placičky, na které klademe jahody a velmi pečlivě zalepujeme. Připravené jahodové knedlíky vhodíme do vroucí mírně osolené vody a vaříme přibližně pět minut. Jahodové knedlíky podáváme se smetanou a cukrem.
Další recepty:
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Oříšková roláda ochucená javorovým sirupem a kakaem.
Ořechová bábovka se žloutky.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Jahodové knedlíky posypeme strouhaným tvarohem.
Linecký koláč s tvarohem mřížkový.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Buchta s tvarohem a ovocem kterou pečeme 30-40 minut.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme do zlatova.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Borůvkový dort s jogurtem vychladíme v ledničce.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Jahodová polévka
Jahodové knedlíky z hladké mouky umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.