Recepty > moučníky a dezerty > jahodové gigaknedlíky
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 a půl hrnku hladké mouky, 1 a čtvrt hrnku vlažného mléka, 1 vejce, 1/2 kostky droždí, špetka soli, jahody
Recept na přípravu:
Suroviny postupně přidávejte do mísy a vypracujete z nich těsto, které by mělo být lepkavé. Nechte jej nakynout. Během kynutí si nakrájejte jahody a vymažte dvě plastové nádoby máslem.
Vykynuté těsto poté rozdělte na 4 části. Jednu čtvrtinu dejte do misky, poté přidejte jahody a přikryjte další čvrtinou. To samé v druhé míse. Mísu přikryjte a dejte do mikrovlnky na 4 a půl minuty. Poté už jen nakrájejte a dochuťte tvarohem.
Další recepty:
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Jahodové knedlíky posypeme strouhaným tvarohem.
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Linecký koláč s tvarohem mřížkový.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Buchta s tvarohem a ovocem kterou pečeme 30-40 minut.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme do zlatova.
Oříšková roláda ochucená javorovým sirupem a kakaem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Borůvkový dort s jogurtem vychladíme v ledničce.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Ořechová bábovka se žloutky.
Jahodová polévka
Jahodové gigaknedlíky umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.