Recepty > moučníky a dezerty > jahodová roláda
Suroviny potřebné pro přípravu:
8 vaječných žloutků, 4 vaječné bílky, 100 g cukru, 80 g hrubé mouky, 20 g Solamylu, jahody, šlehačka ušlehaná se ztužovačem
Recept na přípravu:
Polovinu cukru utřeme se žloutky do pěny, bílky ušleháme do tuhého sněhu a zašleháme do nich druhou polovinu cukru a spojíme se žloutkovou pěnou. Přidáme mouku smíchanou se Solamylem a celé lehce promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem, opatrně na něj rozetřeme těsto a pečeme cca 8-10 min. na 220 °C. Ihned po upečení sundáme z plechu i s papírem a překlopíme horní stranou na vlhkou utěrku, sloupneme papír a roládu i s utěrkou zarolujeme a necháme téměř vychladnout. Pak znovu rozvineme, namažeme šlehačkou (ušlehanou se ztužovačem), poklademe nadrobno krájenými jahodami a opatrně zavineme. Povrch potírám zbytkem šlehačky a obložím plátky jahod.
Další recepty:
Linecký koláč s tvarohem mřížkový.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Buchta s tvarohem a ovocem kterou pečeme 30-40 minut.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme do zlatova.
Oříšková roláda ochucená javorovým sirupem a kakaem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Borůvkový dort s jogurtem vychladíme v ledničce.
Jahodové knedlíky posypeme strouhaným tvarohem.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Ořechová bábovka se žloutky.
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Jahodová polévka
Jahodová roláda umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.