Recepty

Recepty > polévky > jáhlová polévka se sušenými houbami

Jáhlová polévka se sušenými houbami

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 a 1/4 litru vody, 60 g jáhel, 60 g másla, 40 g hladké mouky, 10 g sušených hub, kmín, sůl, petrželka

Recept na přípravu:

Přebrané a vyprané jáhly spaříme, necháme okapat a potom je osmahnene na třetině másla. Přelijeme vodou, přidáme předem namočené houby, kmín a sůl a dáme vařit. Polévku zahustíme jíškou ze zbylého másla a mouky. Do hotové polévky přidáme jemně nakrájenou petrželku.

Další recepty:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Krémová zelňačka se smetanou.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Jáhlová polévka z vývaru.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Pikantní zelňačka s brambory.
Žampionová polévka se zeleninou do které přidáme kostičky usmažené houbové omelety.
Ovesná polévka se sýrem

Recepty
Motto

Jáhlová polévka se sušenými houbami má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.