Recepty > polévky > jáhlová polévka se sušenými houbami
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 a 1/4 litru vody, 60 g jáhel, 60 g másla, 40 g hladké mouky, 10 g sušených hub, kmín, sůl, petrželka
Recept na přípravu:
Přebrané a vyprané jáhly spaříme, necháme okapat a potom je osmahnene na třetině másla. Přelijeme vodou, přidáme předem namočené houby, kmín a sůl a dáme vařit. Polévku zahustíme jíškou ze zbylého másla a mouky. Do hotové polévky přidáme jemně nakrájenou petrželku.
Další recepty:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Krémová zelňačka se smetanou.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Jáhlová polévka z vývaru.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Pikantní zelňačka s brambory.
Žampionová polévka se zeleninou do které přidáme kostičky usmažené houbové omelety.
Ovesná polévka se sýrem
Jáhlová polévka se sušenými houbami má své chuťové kouzlo.