Recepty

Recepty > polévky > jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Suroviny potřebné pro přípravu:

80 g jáhel, 50 g másla, 40 g hladké mouky, 20 g hub, kmín, petrželka, sůl

Recept na přípravu:

Houby namočíme na hodinu do studené vody. Jáhly spaříme vařící vodou, aby nebyly hořké a uvaříme doměkka spolu s houbami. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme k polévce a povaříme. Nakonec polévku dochutíme solí a kmínem a bohatě posypeme sekanou petrželkou.

Další recepty:
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Slovenská kapustnica do které přidáme kysanou smetanu.
Brokolicová polévka se smetanou necháme prohřát.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Bílá bramboračka, brambory uvaříme.
Mexická salsa chutná k pečivu.
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Rychlá rajská omáčka s plněnými fazolovými lusky.
Vločková polévka se zeleninou dochucená dle vlastní chuti.
Jáhlová polévka

Recepty
Motto

Jáhlová polévka s houbami má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.