Recepty > kuře > italské kuřecí paličky
Potřebné suroviny:
3 citróny
50 g másla
3 lžíce tekutého medu
4 rozmarýnové větvičky
1 stroužek česneku
sůl
pepř
8 kuřecích paliček
750 g brambor
Postup přípravy:
Troubu si necháme vyhřát na teplotu 200°C. Ze dvou citrónů vymačkáme šťávu a v malém rendlíku ji zahřejeme s máslem, medem, nasekaným rozmarýnem, nasekaným česnekem, solí a pepřem, dokud se máslo nerozpustí a nezačne vonět. Paličky a na osminky nakrájené brambory rozprostřeme na pekáč, zalijeme citrónovým máslem, přidáme poslední citrón nakrájený na osminky a pečeme 50 minut.
Další jídla:
Husí polévka kaldoun se sekanou petrželkou nebo pažitkou.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Husa pečená s jablky dozlatova.
Kachní stehna se zelím pečeme při 200 °C.
Krůta na pomerančích s brambory.
Pečená husí stehna podléváme při pečení vypečenou šťávou.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Husa s jablky podlitá omáčkou.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Recept kuře na kari
Recept na přípravu jídla italské kuřecí paličky přináší na talíř inspiraci.