Recepty

Recepty > kuře > italské kuřecí paličky

Italské kuřecí paličky

Potřebné suroviny:

3 citróny
50 g másla
3 lžíce tekutého medu
4 rozmarýnové větvičky
1 stroužek česneku
sůl
pepř
8 kuřecích paliček
750 g brambor

Postup přípravy:

Troubu si necháme vyhřát na teplotu 200°C. Ze dvou citrónů vymačkáme šťávu a v malém rendlíku ji zahřejeme s máslem, medem, nasekaným rozmarýnem, nasekaným česnekem, solí a pepřem, dokud se máslo nerozpustí a nezačne vonět. Paličky a na osminky nakrájené brambory rozprostřeme na pekáč, zalijeme citrónovým máslem, přidáme poslední citrón nakrájený na osminky a pečeme 50 minut.

Další jídla:
Husí polévka kaldoun se sekanou petrželkou nebo pažitkou.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Husa pečená s jablky dozlatova.
Kachní stehna se zelím pečeme při 200 °C.
Krůta na pomerančích s brambory.
Pečená husí stehna podléváme při pečení vypečenou šťávou.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Husa s jablky podlitá omáčkou.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Recept kuře na kari

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla italské kuřecí paličky přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.