Recepty > polévky > italská špenátová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g špenátu, 1,25 litru hovězího vývaru, 40g másla, 3 lžíce strouhaného sýra, 1 vejce, 60g bílé veky, pepř, sůl, muškátový květ, olej
Recept na přípravu:
Očištěný špenát vsypte do vařící osolené vody a uvařte doměkka. Oceďte jej a po okapání zalijte vlažným vývarem, rozmíchejte, doplňte máslem, rozšlehaným vejcem, kořením a sýrem a za stálého míchání na malém plaménku ohřívejte, až polévka zhoustne. Podávejte s plátkem bílé veky, osmaženými na oleji.
Další recepty:
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Dýňová polévka se zázvorem na její povrch nasypeme slané sušenky.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Hrášková polévka se smetanou kterou posypeme opečenými kostičkami rohlíku.
Italská zeleninová polévka minestrone
Italská špenátová polévka má své chuťové kouzlo.