Recepty

Recepty > polévky > italská špenátová polévka

Italská špenátová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

300g špenátu, 1,25 litru hovězího vývaru, 40g másla, 3 lžíce strouhaného sýra, 1 vejce, 60g bílé veky, pepř, sůl, muškátový květ, olej

Recept na přípravu:

Očištěný špenát vsypte do vařící osolené vody a uvařte doměkka. Oceďte jej a po okapání zalijte vlažným vývarem, rozmíchejte, doplňte máslem, rozšlehaným vejcem, kořením a sýrem a za stálého míchání na malém plaménku ohřívejte, až polévka zhoustne. Podávejte s plátkem bílé veky, osmaženými na oleji.

Další recepty:
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Dýňová polévka se zázvorem na její povrch nasypeme slané sušenky.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Hrášková polévka se smetanou kterou posypeme opečenými kostičkami rohlíku.
Italská zeleninová polévka minestrone

Recepty
Motto

Italská špenátová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.