Recepty > kuře > indiánské kuře
Potřebné suroviny:
1 kuře
grilovací koření
1 cibule
1 jablko
1/3 menšího celeru
sůl
máslo
rybízový nebo brusinkový kompot
Postup přípravy:
Kuře potřeme zvnějšku i zevnitř grilovacím kořením. Naplníme na osminky nakrájenou cibulí, jablkem a celerem, osolíme, vložíme na pekáč. Rozpustíme máslo a smícháme s grilovacím kořením. Částí podléváme, částí během pečení potíráme. Podáváme s brusinkovým nebo rybízovým kompotem.
Další jídla:
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Husa s jablky podlitá omáčkou.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Husí polévka kaldoun se sekanou petrželkou nebo pažitkou.
Husa pečená s jablky dozlatova.
Martinská husa s dušeným zelím.
Kachní stehna se zelím pečeme při 200 °C.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Krůta na pomerančích s brambory.
Pečená husí stehna podléváme při pečení vypečenou šťávou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husí játra jako minutka recept
Recept na přípravu jídla indiánské kuře přináší na talíř inspiraci.