Recepty

Recepty > polévky > hustá zeleninová polévka z quinoa

Hustá zeleninová polévka z quinoa recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 g quinoy, 2 lžíce panenského olivového oleje nebo avokádového s rozmarýnem, 1 velká cibule nahrubo pokrájená, 2 mrkve nakrájené na kousky, sůl, pepř, 4-5 rajčat spařených, oloupaných a pokrájených nebo plechovka loupaných rajčat, 2 snítky čerstvého rozmarýnu, 1 kostka zeleninového bujonu, 100 g bílého zelí pokrájeného na proužky, 100 g řapíkatého celeru nasekaného nadrobno

Recept na přípravu:

Quinou propereme a necháme okapat. Rozehřejeme olej a asi dvě minuty na něm opékáme cibuli a mrkev. Poté přidejte quinou a pět minut ji za stálého míchání opékáme. Osolíme, přidáme rajčata, rozmarýn, jeden a půl litru horké vody, bujon a přivedeme k varu. Po deseti minutách vhodíme zelí a řapíkatý celer (hrst celeru si necháme stranou) a vaříme dalších deset minut. Vypneme, přidáme zbytek celeru a dochutíme solí, pepřem a olejem.

Další recepty:
Česnekový oukrop ke kterému chutná rozkrájený tvrdší chléb.
Halušky se zelím a uzeným masem necháme přejít varem.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Tatarák z lososa mažeme na topinky.
Polévka z čínského zelí s mlékem.
Polévka z quinoa z vývaru.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Noky do polévky bez vajec vaříme 8-10 minut.
Filety z lososa podáváme s vařeným bramborem.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Majonéza bez vajec z mléka a oleje.
Fazolačka se zelím

Recepty
Motto

Ochutnejte recept hustá zeleninová polévka z quinoa.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.