Recepty

Recepty > kuře > husa pečená plněná klobásou a kysaným zelím

Husa pečená plněná klobásou a kysaným zelím

Potřebné suroviny:

1 husa, 200 g klobásy, 500 g sterilovaného nebo kysaného zelí, sůl

Postup přípravy:

Husu bez vnitřností naplníme v břišní dutině náplní, buďto dobře okapaným sterilovaným nebo kysaným zelím a klobásou, kterou krájíme na kolečka. Břišní dutinu zašijeme a husu na povrchu osolíme. Vložíme ji na pekáč, podlijeme a přikrytou nejdříve dusíme asi půl hodiny po jedné, potom další půl hodiny po druhé straně. Pak sejmeme vrchní část pekáče nebo poklici a husu vložíme do trouby a pečeme. Během pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo vývarem. Do zlatova upečenou husu nakrájíme na 6-8 porcí a podáváme ji s bramborovým knedlíkem.

Další jídla:
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem.
Marinované kuře s bramborem.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Nadívaná perlička

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla husa pečená plněná klobásou a kysaným zelím přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.