Recepty

Recepty > kuře > husa pečená na kmínu

Husa pečená na kmínu

Potřebné suroviny:

1 husa, sůl, kmín

Postup přípravy:

Vykuchanou a očištěnou husu osolíme uvnitř i zevně, okmínujeme a vložíme do pekáče, podlijeme a nejdříve přikrytou dusíme. Během dušení obrátíme a dáme pozor, aby kůže nepřilehla k pekáči. Doba úpravy je různá podle stáří husy. Mladá husa nesádelná, ke které někdy musíme k pečení přidat sádlo, je hotová téměř za hodinu, starší tučnější nejdříve téměř hodinu pod pokličkou dusíme a teprve potom pečeme. Během pečení poléváme šťávou z pečeně, ale také podléváme vývarem. U krmených hus na sádlo vyteklo a vyškvařilo se. Sádlo sbíráme z pekáče asi za hodinu opatrně tak, aby bylo bez vypečené šťávy a aby se nepřepalovalo. Upečenou husu naporcujeme a podáváme.

Další jídla:
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem.
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Nadívaná perlička

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla husa pečená na kmínu přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.