Recepty > kuře > husa pečená na česneku
Potřebné suroviny:
1 husa, sůl, 10 stroužků česneku
Postup přípravy:
Očištěnou husu bez vnitřností potíráme uvnitř i zevně jemně utřeným česnekem se solí. Vložíme do pekáče a podlijeme teplou vodou nebo vývarem z drůbků, přikryjeme a nejprve asi 30 minut dusíme na jedné, potom další půl hodinu na druhé straně. Během této doby často husu poléváme a podléváme. Poté ji vložíme do trouby, sejmeme vrchní část pekáče nebo poklici a husu pečeme. Poléváme ji vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo vývarem z drůbků. Dozlatova upečenou husu naporcujeme a podáváme s bramborovým knedlíkem, zelím nebo špenátem.
Další jídla:
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem.
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Nadívaná perlička
Recept na přípravu jídla husa pečená na česneku přináší na talíř svoji chuť.