Recepty > moučníky a dezerty > hrníčkový jahodový řez
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukr krupice, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 1 šlehačka (250 ml,33%), 1 prášek do pečiva, 1 čokoláda margot - nastrouhaná, 2 jahodvé kompoty, na vymazání plechu tuk a hrubá mouka
Recept na přípravu:
Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou. Všechny suroviny kromě jahod smícháme a vyšleháme. Nalijeme na připravený plech a poklademe kousky kompotovaných jahod. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 45 minut. Příprava je rychlá.
Další recepty:
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Linecký koláč s tvarohem mřížkový.
Cuketová buchta se skořicí pečená dozlatova.
Kokosová roláda s marmeládou kterou nakrájíme.
Linecký koláč s jablky pečeme v předehřáté troubě.
Linecké cukroví slepujeme marmeládou.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Kynutý koláč s tvarohem a švestkami sypeme drobenkou.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Banánová buchta zdobená kolečky banánu.
Šlehačková bábovka pečená v předehřáté troubě.
Recept na linecký koláč
Hrníčkový jahodový řez vykouzlí na stole lahodnou chuť.