Recepty > houby > hříbky v octě
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 kg drobných hříbků, mrkev, cibule, pokud máme rádi pálivé můžeme přidat feferonky, sůl
Nálev: 250 ml octa, 1 lžíce soli, 2 lžíce cukru krupice, 10 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 lžíce hořčičného semínka, 2 bobkové listy
8 skleniček o objemu 200 ml
Recept na přípravu:
Do hrnce nalijeme 750 ml vody, přidáme ostatní suroviny na nálev a pět minut povaříme. Udržujeme horké. Mezitím ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a na dvě minuty do ní ponoříme pokrájené hříbky. Scedíme je a naplníme do horkých čistých sklenic, přidáme kolečka mrkve a cibule, případně feferonku, a zalijte horkým nálevem. Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Tento způsob sterilace by měl stačit, pokud některé sklenice tečou nebo se víčka vypoulila, postavíme je do pekáče (víčkem vzhůru), zalijeme asi do třetiny horkou vodou, troubu vyhřejeme na teplotu 80 °C a dvacet minut zavařujeme.
Další recepty:
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance.
Hovězí roštěná na smetaně podávaná s rýží.
Bedly na víně a slanině.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná jíškou.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Smaženice z hub s vajíčky.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Hříbky na smetaně
Ochutnejte recept hříbky v octě.