Recepty > polévky > hříbkové polévkové knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g hříbků, 1/2 cibule, 20 g tuku, 1 vejce, sůl, hladká mouka, špetka prášku do pečiva
Recept na přípravu:
Očištěné a pokrájené houby udusíme na tuku a cibulce, jemně je usekáme, přidáme vejce, sůl, prášek do pečiva a mouku tak abychom měli pěkné těstíčko. Vykrajujeme knedlíčky a zavařujeme do polévky.
Další recepty:
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Domácí klobásy dopečeme dočervena.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Polévkové knedlíčky z droždí vaříme podle velikosti 3-5 minut.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem smetany.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Šunkové knedlíčky do polévky tvarujeme z těsta.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Polévkové knedlíčky se přidávají těsně před podáváním.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Hříbková omáčka kterou mírně okyselíme vinným octem.
Tyrolské knedlíčky do polévky
Hříbkové polévkové knedlíčky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.