Recepty > polévky > hrachová polévka s celerem
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g přebraného hrachu, 1/2 celeru, špetka kmínu, 2 utřené stroužky česneku, šťáva z citronu, posekaná petrželová nať nebo kopr, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Hrách přes noc namočíme. Vodu slijeme a uvaříme ho společně s celerem až doměkka. Před koncem vaření osolíme a přidáme kmín. Vše rozmixujeme nebo promačkáme hustým sítem a dochutíme podle chuti citronovou šťávou, česnekem, petrželí a pepřem. Podáváme s osmaženou houskou, rýží nebo těstovinami.
Další recepty:
Jitrnicová polévka z vývaru.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Hrachová polévka s párkem a rozmačkaným česnekem.
Srbská čorba se zeleninou.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Majonéza s kari do které přidáme smetanu a citronovou šťávu.
Slepičí polévka s nudlemi a masem.
Hrachová polévka z mraženého hrášku
Hrachová polévka s celerem má svoji chuť.