Recepty

Recepty > polévky > hovězí vývar z Vietnamu

Hovězí vývar z Vietnamu

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg hovězích kostí, 350 g pečeného hovězího, 150 g syrového hovězího, kousek oloupaného a na tenké nudličky nakrájeného zázvoru, 6 pepřů, 6 koriandrů, kousek skořicové kůry, 3 hřebíčky, 2 lžíce rybí omáčky, 400 gramů rýžových těstovin, 1 středně velká cibule nakrájená na nudličky, 3 šalotky nasekané na drobno, sojová omáčka, sůl

Recept na přípravu:

Do hrnce s vodou vložíme hovězí kosti, pečené hovězí, sůl a zázvor. Pomalu uvedeme do varu a na malém plameni vaříme 3-4 hodiny. Přidáme koření, rybí omáčku a vaříme ještě 40 minut. Dochutíme sojovou omáčkou a případně trochou soli. Pak vyndáme maso, necháme ho vychladnou a po vláknech nakrájíme na plátky, které pak nakrájíme na nudličky. Vývar přecedíme do druhého hrnce, uvedeme do varu a vypneme. Před podáváním uvaříme těstoviny, které naložíme do mističek. Pak přidáme trošku uvařeného masa a syrového nakrájeného na nudličky (lze nahradit pečeným kuřecím), zalijeme horkým vývarem, posypeme cibulí a šalotkou.

Další recepty:
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Vichyssoise krém je francouzské jídlo.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Hovězí vývar s houbami který ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Cibulačka se smetanou a špetkou cukru.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Hrachová polévka ze sušeného hrášku

Recepty
Motto

Hovězí vývar z Vietnamu má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.