Recepty > polévky > hovězí polévka s rajčaty
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g mletého hovězího masa, 85 g rajčatového protlaku, 200 ml černého piva, 850 g hovězího vývaru, 1 plechovka loupaných krájených rajčat, malá plechovka červených fazolí, malá plechovka cizrny (nebo 3 lžíce velkých uvařených krup), 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, 1 červená chilli paprička, mletá paprika, kmín, 1 bobkový list, sušené oregano, sůl, čerstvě nahrubo mletý pepř, olej
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a restujeme. Přidáme kmín, mletou papriku, chilli a vše promícháme. Přidáme vývar, rajčata, bobkový list, pepř, sůl, zalijeme černým pivem a pomalu vaříme 30 minut. Nakonec přidáme fazole, cizrnu (nebo předem namočené a uvařené kroupy), oregano a krátce povaříme.
Další recepty:
Smetanová česneková polévka s najemno pokrájenou zelenou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Drůbeží vývar s rýží ozdobíme pažitkou.
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Hovězí polévka s mletým masem do které přidáme krupičku a rozšlehané vejce.
Hovězí roštěná na smetaně podáváme s rýží nebo knedlíky.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Oukrop s osmaženým chlebem.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Ochutnejte recept hovězí polévka s rajčaty.