Recepty > polévky > houbovka z čerstvých hub
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 talíř čerstvých hub, sůl, kmín, 2 lžíce octa, 250 ml smetany, 1 vaječný žloutek, 2 lžíce polohrubé mouky
Recept na přípravu:
Do litru vařící vody vložíme pokrájené čerstvé houby, přidáme sůl, ocet a kmín. Vaříme asi 20 minut (podle tvrdosti hub). Zahustíme smetanou s rozmíchaným vječným žloutkem a polohrubou moukou. Houbovku z čerstvých hub vaříme při mírné teplotě ještě dalších asi 15 minut.
Další recepty:
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Maso s nudlemi a čerstvou zeleninovou oblohou.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Polévka z červené řepy podáváme se šťouchanými brambory.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Krémová zelňačka s česnekem a smetanou.
Mléková polévka ochucená pažitkou.
Houbovka s vejcem
Ochutnejte recept houbovka z čerstvých hub.