Recepty

Recepty > polévky > houbovka nakyselo

Houbovka nakyselo

Suroviny potřebné pro přípravu:

250g čerstvých hub, 2 lžíce másla, 250g brambor, 250 ml zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, sůl, kmín, nadrobno nasekaná petrželka

Recept na přípravu:

Oloupané, na kostičky nakrájené brambory, ke kterým přidáme kmín, uvaříme v osolené vodě doměkka. Na rozehřátém másle podusíme nadrobno pokrájené houby a přidáme je k bramborám do vody. Promícháme, zahustíme s moukou rozmíchanou smetanou, povaříme a dochutíme. Při podávání posypeme na talíři nadrobno nasekanou petrželkou.

Další recepty:
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Kuře na paprice se smetanou ke kterému se hodí kompot.
Staročeská bramboračka s houbami je okořeněná majoránkou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Gulášovka s párkem je zahuštěná podle potřeby.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Kuřecí polévka s kapáním je doplněná zelenou petrželkou.
Kuře na paprice s rýží.
Drožďová polévka s kapáním lahodí oku ozdobená nakrájenými natěmi.
Pikantní zelňačka s brambory.
Jednoduchá česneková polévka je při podávání doplněna osmaženými kostičkami chleba.
Cibulačka se sýrem a petrželkou.
Recept houbovka

Recepty
Motto

Houbovka nakyselo má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.