Recepty > houby > houbové škvarky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Budeme potřebovat: 1 vaničku sádla, 5 tvrdých zdravých hub 8-10 cm velkých
Recept na přípravu:
Houby nakrájíme na kousky veliké cca 2x2 cm. Na slabém ohni rozpustíme sádlo, když začne vřít, přidáme houby a za stálého míchání je necháme 10 minut smažit. Dáváme přitom pozor, aby se sádlo nepřipálilo. Poté vše slijeme do 500 ml hrnku a dáme ztuhnout do lednice. Mažeme na chleba.
Další recepty:
Rizoto s hříbky posypeme strouhaným sýrem.
Houbové placičky se sýrem smažíme po obou stranách dorůžova.
Houbový guláš s paprikou můžeme posypat nastrouhaným tvrdým sýrem.
Májovky na smetaně podáváme s kynutými knedlíky.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Polévka z májovek kterou podáváme s pečivem.
Polévka kyselo z hub dochucená octem.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Ovesné lívanečky zdobíme tvarohem nebo jogurtem.
Květákové placičky se sýrem usmažime do zlatohněda.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Bedly na víně a slanině.
Houby na smetaně s knedlíkem můžeme dosolit.
Houbové rizoto
Houbové škvarky zvou ke stolu.