Recepty > houby > houbové šišky
Suroviny potřebné pro přípravu:
600g čerstvých hub, 200ml zeleninového vývaru, 100g másla, 100g hladké mouky, 200ml mléka, 1 nakrájená cibule, 2 prolisované stroužky česneku, 2 lžíce sádla, špetka tymiánu, 1 lžička kmínu, sůl
hladká mouka, 2 vejce, strouhanka na obalení, olej na smažení
Recept na přípravu:
Na rozpáleném sádle orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, přidáme nakrájené houby, kmín, sůl, tymián a dusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Rozředíme vývarem a mlékem, uvaříme hustou kaši a spojíme vychladlými houbami. Z vychladlé směsi děláme válečky nebo malé šišky, obalíme v trojobalu a smažíme dozlatova.
Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo chlebem.
Další recepty:
Májovky na smetaně podáváme s kynutými knedlíky.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Rizoto s hříbky posypeme strouhaným sýrem.
Polévka z májovek kterou podáváme s pečivem.
Polévka kyselo z hub dochucená octem.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Ovesné lívanečky zdobíme tvarohem nebo jogurtem.
Houbové placičky se sýrem smažíme po obou stranách dorůžova.
Květákové placičky se sýrem usmažime do zlatohněda.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Bedly na víně a slanině.
Houby na smetaně s knedlíkem můžeme dosolit.
Houbový guláš s paprikou můžeme posypat nastrouhaným tvrdým sýrem.
Houbové rizoto
Houbové šišky zve ke stolu.