Recepty

Recepty > kuře > hořčično-medové kuře s brambory

Hořčično-medové kuře s brambory

Potřebné suroviny:

4 lžíce zakysané smetany
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 stroužky česneku
150 ml slepičího vývaru
sůl
pepř
6 kuřecích paliček
400 g brambor
200 g zelených fazolek
2 lžíce medu
několik snítek oregana

Postup přípravy:

Troubu vyhřejeme na 200°C. Smícháme zakysanou smetanu, hořčici, prolisovaný česnek a vývar. Osolíme a opepříme podle chuti. Kuřecí paličky ze všech stran důkladně osolíme a vyskládáme je do velkého pekáče tak, aby se jednotlivé kusy nedotýkaly. Mezi kuře rozdělíme brambory a fazolky. Přelijeme ochuceným vývarem, pokapeme medem a dáme na 40-45 minut péct, aby kuře bylo upečené a brambory měkke. Před podáváním posypeme oreganem.

Další jídla:
Maso tří barev připravujeme současně na třech pánvích.
Pečená krůtí stehna s rýží.
Kachní stehna se zelím pečeme při 200 °C.
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Dušená kuřecí játra se zeleninou podáváme s rýží.
Falešný tatarák podáváme na topinkách.
Francouzské brambory z trouby.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Hovězí steak na zelenině naložíme s pepřem.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Grilovaná stehna

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla hořčično-medové kuře s brambory přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.