Recepty > kuře > hořčičné kuře
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 kuřecí stehna, 100 g plnotučné hořčice, 2 cibule, grilovací koření, 100 g žampiónů, brambory
Postup přípravy:
Na pánev vložíme kuřecí stehna, posypeme grilovacím kořením, důkladně potřeme hořčicí, zasypeme na jemno nakrájenou cibulí spolu s nakrájenými žampiony, podlijeme vodou a dusíme. Po změknutí kuřecí stehna vyjmeme a dáme dopéct do trouby, aby se nám vytvořila křupavá kůrčička. Do pánve s hořčičným výpekem dolijeme vodu dle potřeby, vložíme oloupané brambory a necháme uvařit. Když je kuře dopečené a brambory měkké, můžeme podávat.
Další jídla:
Kuře na medu, česneku a zázvoru z nichž vytvoříme marinádu.
Pečené vepřové maso se zeleninou v hořčičné omáčce podáváme s houskovým knedlíkem.
Francouzské kuře na červeném víně dochutíme solí.
Hovězí na česneku podáváme s vhodnou přílohou.
Obalované kuřecí kousky na paprice obalíme.
Kýta s ananasem a plátky tvrdého sýra.
Kachní stehna se zelím ochutíme kmínem.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Hovězí maso na celeru dusíme tak dlouho, až maso změkne.
Bramborák plněný masem a romadúrem osmažíme dozlatova.
Kotlety na česneku podáváme s brambory.
Kuře na česneku
Recept, podle kterého připravíme pokrm hořčičné kuře.