Recepty

Recepty > kuře > holubi na česneku

Holubi na česneku

Potřebné suroviny:

4 holubi
100 g uzené slaniny
sůl
4 stroužky česneku
1 lžička zázvoru
rostlinný olej
drůbeží vývar
20 g hladké mouky
jemně sekaná čerstvá pažitka

Postup přípravy:

Holuby očistíme, omyjeme, rozporcujeme, protkneme proužky uzené slaniny, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, poprášíme zázvorem a opečeme ze všech stran v rozehřátém oleji. Podlijeme drůbežím vývarem, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme drůbežím vývarem. Krátce před dopečením odkryjeme a zapečeme. Šťávu zahustíme moukou a povaříme. Upečené maso podáváme se zahuštěnou šťávou a posypané jemně sekanou zelenou pažitkou.

Další jídla:
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Dušená kuřecí játra se zeleninou podáváme s rýží.
Falešný tatarák podáváme na topinkách.
Francouzské brambory z trouby.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Hovězí steak na zelenině naložíme s pepřem.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Maso tří barev připravujeme současně na třech pánvích.
Pečená krůtí stehna s rýží.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kachní stehna se zelím pečeme při 200 °C.
Grilovaná stehna

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla holubi na česneku přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.