Recepty

Recepty > houby > hlívový salát s majonézou

Hlívový salát s majonézou

Suroviny potřebné pro přípravu:

550 g hlívy ústřičné, majonéza, olej, mletý pepř, drcený kmín, citronová šťáva, listy zeleného salátu, sůl

Recept na přípravu:

Hlívu nakrájíme na větší kousky a podusíme na trošce rozpáleného oleje s kmínem, pepřem a solí. Zakápneme citronovou šťávou a necháme vychladnout. Podušené hlívy smícháme s majonézou. Misky vyložíme listem salátu, na ně navršíme hlívovou směs a dáme na půl hodiny vychladit do chladničky. Podáváme s pečivem.

Další recepty:
Kuřecí salát s ananasem vložíme do ledničky vychladit.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Boloňské špagety s kuřecím masem podáváme posypané sýrem.
Houbové placičky se sýrem smažíme po obou stranách dorůžova.
Plněné papriky s rajskou omáčkou podáváme s rýží.
Těstovinový salát s bílým jogurtem nechte uležet v ledničce.
Zapečené žampiony podáváme s vařenými brambory.
Těstoviny s hlívou a bazalkou opepříme mletým pepřem.
Salát se žampiony přelijeme zálivkou.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Houby na smetaně s knedlíkem můžeme dosolit.
Plněné žampiony hermelínem podáváme s brambory.
Karbanátky se zeleninou

Recepty
Motto

Hlívový salát s majonézou zve ke stolu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.