Recepty

Recepty > houby > hlívový salát s jogurtem a křenem

Hlívový salát s jogurtem a křenem

Suroviny potřebné pro přípravu:

450 g hlívy ústřičné, olej, mletý pepř, drcený kmín, citronová šťáva, 1 bílý jogurt, kousek křenu, listy zeleného salátu, sůl

Recept na přípravu:

Hlívu ústřičnou nakrájíme na větší kousky a podusíme na trošce rozpáleného oleje s pepřem, kmínem a solí. Zakapeme citronovou šťávou a necháme vychladnout. Podušené hlívy smícháme s bílým jogurtem a dochutíme nastrouhaným křenem. Skleněné poháry nebo misky vyložíme listem salátu, navršíme hlívovou směs a vložíme na 30 minut vychladit do ledničky. Salát podáváme s pečivem.

Další recepty:
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Houbové placičky se sýrem smažíme po obou stranách dorůžova.
Plněné papriky s rajskou omáčkou podáváme s rýží.
Těstovinový salát s bílým jogurtem nechte uležet v ledničce.
Těstoviny s hlívou a bazalkou opepříme mletým pepřem.
Salát se žampiony přelijeme zálivkou.
Zapečené žampiony podáváme s vařenými brambory.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Houby na smetaně s knedlíkem můžeme dosolit.
Boloňské špagety s kuřecím masem podáváme posypané sýrem.
Plněné žampiony hermelínem podáváme s brambory.
Kuřecí salát s ananasem vložíme do ledničky vychladit.
Karbanátky se zeleninou

Recepty
Motto

Hlívový salát s jogurtem a křenem zve ke stolu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.