Recepty

Recepty > houby > hlívový salát s celerem

Hlívový salát s celerem

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g hlívy ústřičné, 1 menší celer, cibule, jablko, mletý pepř, olej, petrželka, sůl, citronová šťáva

Recept na přípravu:

Pokrájenou hlívu podusíme na minimu tuku v hrnci. Oloupaný celer uvaříme v osolené a okyselené vodě téměř do měkka. Horký celer nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme na jemné kousky, jablko nastrouháme na hrubém struhadle. Vše smícháme, okořeníme, osolíme, promícháme s olejem, zakápneme citronovou šťávou a necháme uležet v chladničce. Posypeme sekanou petrželkou. Hlívový salát s celerem podáváme s bílým pečivem.

Další recepty:
Houby na smetaně s knedlíkem můžeme dosolit.
Romadúr pomazánka do které můžeme přidat trochu mléka.
Salát se žampiony přelijeme zálivkou.
Kuřecí salát s ananasem vložíme do ledničky vychladit.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Houbové placičky se sýrem smažíme po obou stranách dorůžova.
Boloňské špagety s kuřecím masem podáváme posypané sýrem.
Zapečené žampiony podáváme s vařenými brambory.
Plněné papriky s rajskou omáčkou podáváme s rýží.
Těstovinový salát s bílým jogurtem nechte uležet v ledničce.
Těstoviny s hlívou a bazalkou opepříme mletým pepřem.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Pomazánka z tofu recept

Recepty
Motto

Hlívový salát s celerem zve ke stolu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.