Recepty

Recepty > houby > hlívový salát

Hlívový salát

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g hlívy ústřičné, 100 g cibule, mletý pepř, cukr, voda dle potřeby, citronová šťáva, sůl, majonéza nebo bílý jogurt

Recept na přípravu:

Kloboučky hlívy ústřičné podusíme na trošce rozpáleného oleje s mírným podlitím vodou. Po vychladnutí nakrájíme hlívu na drobné kousky, smícháme s najemno nakrájenou cibulkou a zalijeme nálevem připraveným z vody, cukru, soli, citronové šťávy a majonézy nebo bílého jogurtu. Opepříme mletým pepřem a důkladně promícháme.

Než se do něj pustíme, necháme hlívový salát alespoň hodinu uležet v chladničce. K dozdobení použijeme například list zeleného salátu.

Další recepty:
Houbové placičky se sýrem smažíme po obou stranách dorůžova.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Salát se žampiony přelijeme zálivkou.
Plněné papriky s rajskou omáčkou podáváme s rýží.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Ovesné lívanečky zdobíme tvarohem nebo jogurtem.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Zapečené žampiony podáváme s vařenými brambory.
Májovky na smetaně podáváme s kynutými knedlíky.
Houby na smetaně s knedlíkem můžeme dosolit.
Houbový guláš s paprikou můžeme posypat nastrouhaným tvrdým sýrem.
Kuřecí salát s ananasem vložíme do ledničky vychladit.
Plněné žampiony hermelínem podáváme s brambory.
Recept na bavorský bramborový salát

Recepty
Motto

Hlívový salát zve ke stolu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.