Recepty > houby > hlívové bagety
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 bagety, 500 g hlívy ústřičné, 1 zelená paprika nebo kapie, 5 stroužků česneku, 5 plátků salámu, 1 cibule, 2 sterilované okurky, 200 g strouhaného parmezánu, voda, mletý pepř, mletá sladká paprika, drcený kmín, zelená petrželka, 1 lžíce oleje, sůl
Recept na přípravu:
Hlívy očistíme, propláchneme na sítku, necháme okapat, nakrájíme na kostičky, vložíme na rozpálený tuk a podusíme. Zelenou papriku, okurky, salám, česnek a cibuli nasekáme na malé kousky a spolu s petrželkou přidáme k hlívě. Vše zalijeme horkou vodou a asi 20 minut podusíme. Bagety podélně rozkrojíme, navršíme na ně hotovou směs a posypeme nastrouhaným sýrem. Bagety položíme na vymaštěný plech a zapečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C. Houbové bagety podáváme ještě horké.
Další recepty:
Houby na smetaně s knedlíkem můžeme dosolit.
Kuřecí salát s ananasem vložíme do ledničky vychladit.
Ovesné lívanečky zdobíme tvarohem nebo jogurtem.
Plněné žampiony hermelínem podáváme s brambory.
Májovky na smetaně podáváme s kynutými knedlíky.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Houbové placičky se sýrem smažíme po obou stranách dorůžova.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Květákové placičky se sýrem osmažíme ze všech stran do zlatohněda.
Salát se žampiony přelijeme zálivkou.
Plněné papriky s rajskou omáčkou podáváme s rýží.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Zapečené žampiony podáváme s vařenými brambory.
Recept na placičky z kuřecího masa
Hlívové bagety zvou ke stolu.