Recepty

Recepty > polévky > gulášová polévková klasika

Gulášová polévková klasika

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g hovězího masa, 100 g vepřového masa, sůl, 50 g másla, 30 g cibule, 50 g mouky, 80 g kořenové zeleniny, kmín, pepř, 250 g brambor, 2 rajčata nebo rajský protlak

Recept na přípravu:

Hovězí a vepřové maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a osolíme. Začneme vařit nakrájenou kořenovou zeleninu. Ve druhém hrnci na rozpáleném másle osmažíme do růžova nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme připravené maso, rajčata (nebo protlak) a chvíli dusíme. Po chvíli zaprášíme moukou, znovu chvilku podusíme, zamícháme, zalijeme trochou vývaru ze zeleniny a maso udusíme doměkka. Poté dolijeme zbytek zeleninového vývaru, vložíme do něj oloupané a na kostičky nakrájené brambory, kmín a trochu pepře. Polévku vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké.

Další recepty:
Česnekový oukrop s chlebem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Fazolačka s klobásou a kořenovou zeleninou.
Hovězí maso na houbách s kysanou smetanou.
Smetanová brokolicová polévka z růžiček brokolice.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Celerová polévka s vločkami a kmínem ozdobená na talíři bylinkami.
Chřestový krém krátce povaříme.
Kotlíková gulášová polévka

Recepty
Motto

Gulášová polévková klasika přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.