Recepty > polévky > gulášová polévka z mletého vepřového masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g mletého vepřového masa, 3 střední brambory, 1 cibule, trocha oleje, hladká. mouka na zahuštění, vývar, sůl, pepř, česnek, majoránka, červená sladká paprika (téměř celé balení), drcený kmín, kdo má rád ostré může chilli
Recept na přípravu:
Nadrobno pokrájenou cibulku osmažíme na rozehřátém oleji, přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme papriku, která nesmí zhořknout, takže rychle zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, necháme vařit dokud nezměknou. Polévku lehce zahustíme hladkou moukou. Poté dochutíme česnekem, majoránkou, kmínem, případně chilli a necháme povařit, aby se spojily chutě a máme hotovo.
Podáváme s pečivem.
Další recepty:
Rajská omáčka s hovězím masem která chutná s vhodnou přílohou.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Pórková polévka pro děti rozmixovaná.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Polévka z červené čočky přeje dobrou chuť.
Boloňské špagety s mletým masem posypeme strouhaným sýrem.
Polévka z červené čočky a rajčat vařená do změknutí čočky.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Hovězí roláda z mletého masa
Ochutnejte recept gulášová polévka z mletého vepřového masa.