Recepty

Recepty > polévky > Gulášová polévka z mletého hovězího masa

Gulášová polévka z mletého hovězího masa recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g mletého hovězího masa, 1 větší cibule, 1-2 lžíce slunečnicového oleje, 2,5 litru vody, trocha soli, trocha červené sladké papriky, trocha hladké mouky na zahuštění, 2-6 menších brambor

Recept na přípravu:

Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku a necháme ji zesklovatět. Když se začínají barvit okraje, přidáme mleté maso. Osolíme. Vše dobře mícháme, aby se maso obdělalo a nepřipálilo. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 10-15 minut. Přilijeme vodu a necháme přijít k varu. Chvilku povaříme. Zahustíme hladkou moukou a červenou paprikou rozmíchanou ve studené vodě. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostičky, přidáme je do polévky a vaříme asi 5-7 minut.

Další recepty:
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Rajská omáčka s hovězím masem která chutná s vhodnou přílohou.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Polévka z červené čočky přeje dobrou chuť.
Boloňské špagety s mletým masem posypeme strouhaným sýrem.
Polévka z červené čočky a rajčat vařená do změknutí čočky.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Pórková polévka pro děti rozmixovaná.
Hovězí roláda z mletého masa

Recepty
Motto

Ochutnejte recept gulášová polévka z mletého hovězího masa.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.