Recepty > vepřové maso > guláš v chlebu
Potřebné suroviny:
700g vepřové plece, 1 cibule, sádlo nebo olej, 1 kostka masoxu, 1 sklenice leča nebo použijeme papriky a rajčata, 2 lžíce hladké mouky, 1,5 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce grilovacího koření, 1,5 lžíce gulášové směsi, mletý pepř
Postup přípravy:
Na rozpáleném sádle nebo oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a orestujeme, až se maso zatáhne (zšedne a pustí šťávu). Poté přidáme koření, promíchneme, podlijeme cca 500 ml vody a dusíme, až je maso skoro měkké. Během dušení podle potřeby promícháváme a podléváme, poté přidáme lečo a když je maso měkké, zahustíme moukou rozmíchanou ve 2 dl vody. Z chleba odřízneme vršek, nožem ořízneme vevnitř okraj, lžicí vyndáme vnitřek a stěny a dno chleba lehce prsty trochu umačkáme, aby se nepromáčel. Naplníme gulášem a podáváme.
Další recepty:
Vepřová krkovička na žampionech chutná s rýží.
Vepřová žebírka na gril podáváme se smaženými hranolky, tatarkou a zeleninou.
Uzená polévka s rýží do které přidáme obrané maso.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Uzená fazolová polévka kterou vaříme z vývaru.
Hovězí guláš podáváme s chlebem.
Halušky se zelím promícháme a podáváme.
Burgundská omáčka se žampiony.
Naložené vepřové řízky podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Bramborové knedlíky vaříme 25 minut pod poklicí.
Pikantní vepřová krkovička potřená utřeným česnekem.
Kuře pečené na zelí odklopíme, otočíme a dopečeme.
Houbový bramborák podáváme s kysaným zelím.
Recept na zabijačkový guláš
Guláš v chlebu pohladí oko i chuť.