Recepty > kuře > gratinovaný kuřecí steak s chřestem a sýrem
Potřebné suroviny:
4 plátky kuřecího masa
grilovací koření
4 bílé chřesty
4 plátky uzeného sýra
drcený pepř
Postup přípravy:
Kuřecí plátky lehce naklepeme, naložíme do oleje a koření a necháme 6-12 hodin marinovat. Poté maso opékáme nebo grilujeme asi 6 minut z každé strany. Steaky rozložíme do zapékací misky a na každý umístíme chřest, který přikryjeme plátkem sýra. Dáme zapéct, dokud sýr nezíská barvu, přibližně na 3 minuty.
Další jídla:
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Dušená kuřecí játra se zeleninou podáváme s rýží.
Falešný tatarák podáváme na topinkách.
Maso tří barev připravujeme současně na třech pánvích.
Kuřecí čína s ananasem a arašídy.
Francouzské brambory z trouby.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Hovězí steak na zelenině naložíme s pepřem.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Pečení holubi
Recept na přípravu jídla gratinovaný kuřecí steak s chřestem a sýrem přináší na talíř inspiraci.