Recepty > polévky > frankfurtská přesnídávková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce másla, 1 cibule, trochu mletého černého pepře, 2 lžíce mleté červené papriky, 2 lžíce hladké mouky, 2 litry vody, 2 kostky hovězího bujónu, trochu drceného kmínu a majoránky, 6 brambor, 3 stroužky česneku, sůl, 3 páry Vídeňských párků, 80 g slaniny, Vegeta, sekaná zelená petrželka
Recept na přípravu:
Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mletý černý pepř a mletou sladkou červenou papriku. Zasypeme hladkou moukou a uděláme jíšku. Tu zalijeme studenou vodou, metličkou rozmícháme dohladka a přidáme hovězí bujón. Pak nasypeme brambory nakrájené na kostičky, přidáme trochu drceného kmínu, rozemnuté majoránky a česnek utřený se solí. Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme na kolečka nakrájený párek a pak bez vypečeného tuku vysypeme do polévky. Dochutíme podle potřeby Vegetou a ozdobíme sekanou zelenou petrželkou.
Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Česnečka recept na vaření.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Pikantní zelňačka a brambory.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi .
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Dršťkovka z hlívy
Frankfurtská přesnídávková polévka má své chuťové kouzlo.