Recepty > polévky > frankfurtská polévka ochucená sladkou paprikou
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 plátky másla, 1 středně velká cibule, lžička mleté sladké papriky, špetka pepře, sůl, kostka hovězího bujonu, 3 nožičky párku, 2 středně velké brambory, lžíce hladké mouky, 100 g slaniny, 50 ml mléka
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle osmažte najemno nakrájenou cibulku, přidejte špetku pepře a mletou papriku. Zasypte moukou a připravte si jíšku. Zalijte 1,5 litrem vody, přidejte bujon a vařte. Brambory nakrájejte na kostičky a přidejte do polévky, osolte. Uvařte do poloměkka. Na pánvi osmažte na kostičky nakrájenou slaninu a párek, vyberte z tuku a přidejte do polévky. Přilijte mléko, promíchejte a případně dosolte.
Další recepty:
Španělská česnečka do které přidáme rajčata.
Mléčná rýže je oslazena cukrem a politá omáčkou.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Mozečková polévka se žloutkem.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Houbová svíčková chutná s houskovým knedlíkem.
Pórková polévka s ovesnými vločkami a brambory.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Bílá bramboračka, brambory uvaříme.
Houbová omáčka s kysanou smetanou kterou zašleháme.
Králičí polévka se smetanou
Frankfurtská polévka ochucená sladkou paprikou má své chuťové kouzlo.