Recepty > kuře > francouzské kuře na červeném víně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Kuřecí maso, sojová omáčka, sůl, solamyl, olej, anglická slanina, olivy, kečup, česnek, cibule, bujon, olivy, červené víno, barevný pepř
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, zakápneme sojovou omáčkou, osolíme a vložíme do lednice, kde necháme maso "odpočinout". Poté maso zaprášíme solamylem a na rozehřátém oleji osmahneme, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a 2 minuty restujeme. Přilijeme kečup, přidáme česnek nakrájený na plátky, cibuli na půlkolečka a 8 minut vaříme na mírném ohni, podle potřeby podléváme vývarem z bujonu. Krátce před koncem vaření přidáme olivy bez pecky, přilijeme červené víno, dochutíme solí, sojovou omáčkou a barevným pepřem.
Další recepty:
kuřecí směs, kuřecí roláda, kuře na pomerančích, smažená kuřecí kapsa, kuře na Moravance, kuřecí řízky v jogurtu, kuřecí maso v palačince, plněné kuřecí řízky, kuře na paprice, kuřecí česneková omáčka, mexická tortila s kuřecím masem, kuřecí řízky s čenekem, kuře na medu
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.