Recepty > kuře > florentinské kuře
Potřebné suroviny:
1 kuře
1 cibule
1 mrkev
kousek celeru
1 bobkový list
šťáva z poloviny citrónu
1,25 dl bílého vína
1 vejce
hladká mouka
sůl
pepř
olej na smažení
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme, cibuli nadrobno nakrájíme, mrkev a celer najemno nastrouháme, přidáme k cibuli a zalijeme bílým vínem a citrónovou šťávou a ještě přidáme rozdrobený bobkový list. Do této směsi vložíme porce kuřete a necháme nejlépe přes noc odležet v chladu. Dbáme, aby maso bylo směsí dobře pokryto. Před přípravou maso osušíme, obalíme v hladké mouce a rozšlehaném vajíčku, které lehce osolíme a opepříme. Vše poté osmažíme v rozehřátém oleji.
Další jídla:
Krůtí maso na paprice dusíme doměkka.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Kuře ala bažant vysypeme tlučeným jalovcem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky se žampiony posypeme pažitkou.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kachna na divoko pečená.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Zapečené kuřecí rolky zjemníme smetanou.
Rýže s hráškem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Pečená husa recept
Recept na přípravu jídla florentinské kuře přináší na talíř inspiraci.