Suroviny potřebné pro přípravu:
červené fazole, cibule, mrkev, vlašské ořechy, ocet, česnek, nové koření, bobkový list, koriandr, sůl
Recept na přípravu:
Fazole uvaříme do poloměkka, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a nadrobno posekaný česnek, nastrouhanou mrkev a vše uvaříme doměkka. Pak do polévky přidáme bobkový list, nové koření, koriandr a mleté vlašské ořechy a necháme chvíli povařit na mírném plameni. Dochutíme solí a octem.
Další recepty:
Mrkvová polévka se zázvorem kterou podáváme s pažitkou.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Pikantní kuřecí nudličky
Fazulajda má své chuťové kouzlo.