Recepty

Recepty > polévky > fazulajda

Fazulajda

Suroviny potřebné pro přípravu:

červené fazole, cibule, mrkev, vlašské ořechy, ocet, česnek, nové koření, bobkový list, koriandr, sůl

Recept na přípravu:

Fazole uvaříme do poloměkka, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a nadrobno posekaný česnek, nastrouhanou mrkev a vše uvaříme doměkka. Pak do polévky přidáme bobkový list, nové koření, koriandr a mleté vlašské ořechy a necháme chvíli povařit na mírném plameni. Dochutíme solí a octem.

Další recepty:
Mrkvová polévka se zázvorem kterou podáváme s pažitkou.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Pikantní kuřecí nudličky

Recepty
Motto

Fazulajda má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.