Recepty > polévky > fazolový krém s uzeným masem a zeleninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
150g bílých fazolí, 100g uzeného masa, 2 lžíce sádla, 1 cibule, česnek, 1 mrkev, kousek celeru, 1 zelená paprika, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 bobkový list, koření, chilli nebo mletá ostrá paprika, 1 lžíce hladké mouky, 20g másla, sůl, 1,5 litru vody
Recept na přípravu:
Fazole propláchněte studenou vodou, zalijte vodou a nechte bobtnat. Po 3 hodinách je uvařte doměkka společně s uzeným masem. Na rozpáleném sádle zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev, celer, očištěnou papriku a společně s kořením a světlou máslovou jíškou přidejte k fazolím asi 20 minut před koncem varu. Měkké maso vyjměte, současně odstraňte koření, krém rozmixujte, přidejte rajčatový protlak. Vodou doplňte na objem 1,3 litru, ochuťte třeným česnekem a solí a povařte 2 minuty. Uzené maso pokrájejte na kostičky a při podání je vložte do fazolového krému.
Další recepty:
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Sýrové nočky zavařené do polévky po vložení.
Zeleninový krém zasypeme pokrájenou zelenou petrželkou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Kuře se šunkou a sýrem zapečeme.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Slepičí polévka s nudlemi, nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Fazolačka z bílých fazolí dochucená smetanou.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Fazolačka s uzeným masem
Fazolový krém s uzeným masem a zeleninou má své kouzlo.