Recepty > polévky > fazolová polévka z bílých fazolí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g bílých fazolí, 2 lžíce oleje, proužek másla, 3 bobkové listy, polovina lžičky drceného kmínu, polovina lžičky muškátového květu, 1 velká cibule, 1 kostka zeleninového bujonu, sůl, drcený pepř, 1 krabička kondenzovaného mléka, 2-3 umícháná vejce
Recept na přípravu:
Fazole večer před vařením namočíme. Druhý den slijeme vodu, fazole zalijeme čerstvou vodou tak, any hladina sahala 2cm nad ně a uvaříme je doměkka. Rozehřejeme olej, ve kterém rozpustíme máslo. Přidáme bobkové listy, kmín, muškátový květ a nakonec nadrobno pokrájenou cibuli. Vše orestujeme. Polovinu uvařených fazolí s trochou vyvařené vody umixujeme na hladké pyré k jemnému zahuštění polévky. Druhou polovinu i s vývarem vlijeme na orestovanou cibuli, dolijeme vodou a přidáme bujon. Vmícháme pyré, osolíme, opepříme, přilijeme kondenzované mléko a necháme probublávat na mírném ohni. Na pánvi na umícháme troše oleje vajíčka, která vsypeme do polévky.
Při podávání na talíři posypeme nadrobno nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
Další recepty:
Fazolová polévka z hnědých fazolí.
Kuřecí maso se žampiony podlijeme smetanou.
Kuřecí vývar s noky pro něž je základní surovinou krupička.
Kyselo z hub je okyselené octem.
Hraška se žampiony na kterou použijeme mražený hrách.
Krémová žampionová polévka - nakrájené žampiony osmažíme na másle...
Zelňačka na jejíž přípravu použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Kuře na zelí kterému necháme nagrilovat kůrku.
Fazolová omáčka se hodí k těstovinám.
Sýrová roláda z eidamu a lučiny.
Sýrová polévka se žloutkem
Ochutnejte recept fazolová polévka z bílých fazolí.